Menu w najbliższym tygodniu - Dieta bezglutenowa

2018-06-16 (sobota);I śniadanie: bezglutenowe owsiane płatki z amarantusem, żurawiną i laskowymi orzechami, kefir z porzeczkowym musem;II śniadanie: papryka faszerowna twarożkiem, bezglutenowy chleb;Obiad: dietetyczne mielone kotlety z mizerią i jaglaną kaszą;Podwieczorek: czereśnie;Kolacja: filet z łososia z cytryną i lubczykiem, mieszanka parabolicznego i dzikiego ryżu, pieczone warzywa 2018-06-17 (niedziela);I śniadanie: jaglane gofry z tropikalnym musem;II śniadanie: gryczana pizza z kurczakiem, mozzarellą i pieczarkami;Obiad: cielęca pieczeń, ryżowa komosa, pieczne pomidory i szparagi;Podwieczorek: kakaowe ciasteczka z ryzowej mąki;Kolacja: pikantny kebab z jaglaną kaszą i grillowanymi warzywami 2018-06-18 (poniedziałek);I śniadanie: bezglutenowe owsiane płatki z kokosowymi wiórkami, morelami i babką płesznik, maślanka z malinowym musem;II śniadanie: pasta z kurczaka, małosolne ogórki, bezglutenowy chleb;Obiad: filet z indyka w miodowej glazurze z sojowym sosem, jęczmienna kasza, warzywne puree;Podwieczorek: pudding chia z kiwi i arbuzem;Kolacja: sataje z ryżem basmati i warzywami 2018-06-19 (wtorek);I śniadanie: bezglutenowy chlebek bananowy z orzechami, naturalny jogurt z miodem i cynamonem;II śniadanie: twarożek z suszonymi pomidorami, pomidorowa sałatka, bezglutenowy chleb;Obiad: cytrynowe risotto z kurczakiem i warzywami;Podwieczorek: owocowa sałatka;Kolacja: krem z papryki, ryżowe wafle 2018-06-20 (środa);I śniadanie: waniliowy ryż z jagodowym musem;II śniadanie: hummus z bobem, pomidorowa sałatka z papryką, ryżowe wafle;Obiad: sos bolognese z drobiowym mięsem i gryczanym makaronem, pieczony kalafior i szparagi;Podwieczorek: truskawkowy koktajl z migdałowym mlekiem;Kolacja: pieczony filet z dorsza z warzywami i czarnym ryżem 2018-06-21 (czwartek);I śniadanie: bezglutenowy omlet z truskawkowym musem;II śniadanie: wiejski serek ze szczypiorkiem i kiełkami słonecznika, sałatka z rzodkiewkami, gryczany chleb (własny wypiek);Obiad: wołowa pieczeń, gryczana kasza, surówka z białej rzodkwi;Podwieczorek: karmelowe trufle;Kolacja: sałatka z wędzonym indykiem i fetą, winegret z natką pietruszki 2018-06-22 (piątek);I śniadanie: kokosowa jaglanka ze śliwkami;II śniadanie: jajeczny omlet ze szczypiorkiem, sałatka z papryką i kalarepką, bezglutenowy chleb;Obiad: filet z tęczowego pstrąga, ziemniaki, mizeria;Podwieczorek: koktajl z arbuzem i rabarbarem;Kolacja: meksykańska zupa z mozzarellą 2018-06-23 (sobota);I śniadanie: bezglutenowe owsiane płatki z laskowymi orzechami, siemieniem i białą morwą, kefir z porzeczkowym musem;II śniadanie: gryczany wrap z indykiem i sałatą;Obiad: faszerowany indyk, basmati z wasabi, surówka z marchewki i chrzanu;Podwieczorek: sałatka z arbuza i mięty;Kolacja: filet z łososia, jaglana kasza , duszony szpinak 2018-06-24 (niedziela);I śniadanie: bezglutenowy omlet z malinowym musem;II śniadanie: jaglana pita z kurczakiem, mozzarellą i warzywami;Obiad: cielęcina z kapustą i pomidorami, jaglana kasza ;Podwieczorek: bezglutenowe owsiane ciasteczka z porzeczkami;Kolacja: cukinia faszerowana drobiowym mięsem 2018-06-25 (poniedziałek);I śniadanie: bezglutenowe owsiane płatki z migdałami, rodzynkami i amarantusem, maślanka z wiśniowym musem;II śniadanie: szynka z indyka, pasta z pieczonych buraków, bezglutenowy chleb;Obiad: filet z kurczaka w zielonej paście curry z warzywami, brązowy ryż;Podwieczorek: czekoladowy pudding z tapioki;Kolacja: sałatka z mozzarellą i oliwkami, bazyliowy winegret
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel