Menu w najbliższym tygodniu - Dieta bezmleczna & bezglutenowa

2019-04-16 (wtorek) ;I śniadanie: budyń ryżowy z musem brzoskwiniowym ;II śniadanie: sałatka śledziowa z jajkiem, pieczonymi ziemniakami, słodka papryką, ogórkiem kiszonym i zielonym groszkiem z sosem majonezowo-pietruszkowym ;obiad: dahl z zielonej soczewicy z ryżem i duszonym bakłażanem ;podwieczorek: trufle karmelowe;kolacja: krem z pieczonych buraków z grzankami; alergeny: ryby, jaja, orzechy, seler 2019-04-17 (środa) ;I śniadanie: baton owsiany z wiśniami z musem wiśniowym ;II śniadanie: hummus z suszonymi pomidorami z cebulka, kiszonymi ogórkami i chlebem ;obiad: faszerowana pierś z indyka ze szpinakiem, kaszą jaglaną i surówką z kapusty pekińskiej, marchewki i pomidorów ;podwieczorek: ciasto zebra ;kolacja: pizza hawajska z wędzonym indykiem, wegańską mozarellą, pomidorkami koktajlowymi, ananasem, kukurydzą i jalapeno z czosnkowym sosem pomidorowym; alergeny: gluten-możliwe śladowe ilości, jaja 2019-04-18 (czwartek) ;I śniadanie: bananowe gofry z musem truskawkowym ;II śniadanie: koktajl malinowy ;obiad: gulasz wołowy po meksykańsku z papryką, kukurydzą, pomidorami i ryżem ;podwieczorek: jaglano-orzechowa szarlotka z żurawiną ;kolacja: krem z brokuła i szpinaku z prażoną ciecierzycą i chrupkim pieczywem; alergeny: jaja, orzechy, seler, gluten-możliwe śladowe ilości, soja 2019-04-19 (piątek) ;I śniadanie: dyniowo-pomarańczowa jaglanka ;II śniadanie: pasta jajeczna ze szczypiorkiem, ogórkiem, rzodkiewką i chlebem ;obiad: karmazyn pieczony z orzechami z puree ziemniaczanym z burakiem z surówką z selera, marchewki, pora i rzodkwi ;podwieczorek: fit mazurek ;kolacja: ratatouile z makaronem, bakłażanem, papryką, cebulą, pomidorami z bezglutenowym makaronem i tempeh; alergeny: jaja, ryby, orzechy, seler, soja 2019-04-24 (środa) ;I śniadanie: brzoskwiniowa owsianka ;II śniadanie: pasta tofu ze smażoną cebulką i szczypiorkiem, wafle ryżowe ;obiad: makaron gryczany z kurczakiem w sosie pomidorowym z pieczarkami ;podwieczorek: kakaowy pudding ;kolacja: duszony szpinak z ryżem jaśminowym, cebulką serem feta w sosie cebulowym 2019-04-25 (czwartek) ;I śniadanie: pasta z czerwonej soczewicy z kiszonymi ogórkami i chlebem ;II śniadanie: oczyszczający koktajl wiśniowo-żurawinowy ;obiad: pieczeń drobiowa w sosie cebulowym z kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty, cebulki i kukurydzy ;podwieczorek: ciasteczka owsiane ; kolacja: żółte curry z ciecierzycą i ryżem; alergeny: sezam, jaja, orzechy 2019-04-26 (piątek) ;I śniadanie: pasta jajeczna z suszonymi pomidorami z warzywami i chlebem ;II śniadanie: orzechowy budyń jaglany na mleku ryżowym z musem z czarnej porzeczki ; obiad: pieczony pstrąg z koperkiem z kaszą gryczaną i surówką z kiszonej kapusty ;podwieczorek: jagielnik z jagodami ; kolacja: zupa krem z kukurydzy i pora; alergeny: jaja, orzechy, mleko, ryby, seler
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel