Menu w najbliższym tygodniu - Dieta dla cukrzyków

2019-05-20 (poniedziałek) ;I śniadanie: różana owsianka z hibiskusem ;II śniadanie: sałatka caprese z bazyliowym pesto i chlebem pełnoziarnistym ;obiad: kurczak w sosie cukiniowo- koperkowym z kaszą pęczak ;podwieczorek: limonkowy pudding z musem truskawkowym ;kolacja: warzywne żółte curry z pełnoziarnistym penne ;alergeny: mleko, gluten, orzechy 2019-05-21 (wtorek) ;I śniadanie: baton owsiany ze śliwkami i orzechowym jogurtem ;II śniadanie: pasta z pieczonej papryki i soczewicy z ogórkami małosolnymi i chlebem bielańskim ;obiad: pierś z indyka w sosie BBQ kaszą gryczaną i surówką z kapusty pekińskiej i ogórka ;podwieczorek: rafaello ;kolacja: zupa brokułowa z brązowym ryżem ;alergeny: orzechy, mleko, jaja, sezam, seler 2019-05-22 (środa) ;I śniadanie: pasta jajeczna z chrupiącymi warzywami i chlebem magnat ;II śniadanie: rumowa gryczanka kawowa ;obiad: risotto ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi ;podwieczorek: kisiel lniany z porzeczek ;kolacja: naleśniki z pieczonym tofu i ziołowym sosem jogurtowym ;alergeny: jaja, gluten, mleko, orzechy, soja 2019-05-23 (czwartek) ;I śniadanie: gryczane gofry z leśnym twarożkiem ;II śniadanie: koktajl malinowy ;obiad: wołowina w sosie własnym z kaszą pęczak i surówką z marchewki i jabłka ;podwieczorek: sałatka z ryżem i balsamicznym sosem winegret ;kolacja: pizza pełnoziarnista z serem lazur i sosem pomidorowym ;alergeny: mleko, jaja, gluten, orzechy 2019-05-24 (piątek) ;I śniadanie: waniliowy gryczanka z musem tropikalnym ;II śniadanie: chrzanowy serek wiejski z chrupiącymi warzywami i chlebem bielańskim ;obiad: cytrynowy dorsz z komosą ryżową i surówką z kapusty ;podwieczorek: czekoladowe brownie ;kolacja: indyjska zupa z ciecierzycy ;alergeny: mleko, gluten, ryby, jaja, seler 2019-05-25 (sobota) ;I śniadanie: wiśniowa owsianka ze słonecznikiem ;II śniadanie: sałatka z tuńczykiem, ryżem i pietruszkowym sosem winegret ;obiad: gulasz z udźca indyka z kaszą gryczaną i surówką z białej rzodkwi, marchewki i papryki ;podwieczorek: ananas z siekaną miętą i orzechami ;kolacja: makaron gryczany w sosie śmietanowo - pieczarkowym ;alergeny: mleko, jaja, ryby 2019-05-26 (niedziela) ;I śniadanie: owsiane placuszki z owocowym musem ;II śniadanie: pieczony schab z pastą paprykową i ciemnym pieczywem ;obiad: mięso bolognese z makaronem gryczanym ;podwieczorek: sałatka z indykiem, kaszą pęczak i ziołową oliwą ;kolacja: leczo z brązowym ryżem i tempeh ;alergeny: mleko, jaja, gluten, soja 2019-05-27 (poniedziałek) ;I śniadanie: plasterki drobiowej szynki z kolorowymi warzywami i ciemnym chlebem ;II śniadanie: kakaowa owsianka z owocami leśnymi ;obiad: kurczak w sosie z suszonych pomidorów z kaszą bulgur i fasolką ;podwieczorek: sałatka z kurczakiem, kaszą pęczak i balsamicznym sosem winegret ;kolacja: potrawka z ciecierzycy w sosie kokosowym z brązowym ryżem ;alergeny: gluten, orzechy, mleko, gorczyca 2019-05-28 (wtorek) ;I śniadanie: granola z musem truskawkowym ;II śniadanie: pasta z fasoli z chrupiącymi warzywami i ciemnym pieczywem ;obiad: pęczotto z bakłażanem i mozzarellą ;podwieczorek: migdałowe kulki mocy ;kolacja: zupa szczawiowa z makaronem gryczanym ;alergeny: mleko, orzechy, gluten, orzechy, jaja 2019-05-29 (środa) ;I śniadanie: pasta z indyka z ogórkami małosolnymi i ciemnym pieczywem ;II śniadanie: wiśniowy koktajl ;obiad: pełnoziarniste spaghetti z mozzarellą ;podwieczorek: szaszłyki z indyka z ryżem basmati i pietruszkowym pesto ;kolacja: sałatka z kaszą bulgur i balsamicznym sosem ;alergeny: gluten, jaja, mleko 2019-05-30 (czwartek) ;I śniadanie: kokosowa siemianka z orzechami ;II śniadanie: jajka na twardo z pomidorami, jogurtowym sosem ziołowym i ciemnym pieczywem ;obiad: gulasz po węgiersku z kaszą jęczmienną i surówką z czerwonej kapusty ;podwieczorek: sałatka z indykiem i czosnkowym sosem winegret ;kolacja: pieczarkowe risotto z mozzarellą ; alergeny: mleko, orzechy, jaja, gluten, gorczyca 2019-05-31 (piątek) ;I śniadanie: owsiane gofry z serkiem homogenizowanym ;II śniadanie: sałatka z makaronem, fetą i ziołowym sosem winegret ;obiad: ryba w sosie koperkowym z kaszą gryczaną i surówką z białej kapusty ;podwieczorek: sałatka z udźcem z indyka i paprykowym sosem winegret ;kolacja: wiosenna zupa ; alergeny: mleko, jaja, gluten, ryby, gorczyca 2019-06-01 (sobota) ;I śniadanie: jabłkowa granola z cynamonowym jogurtem ;II śniadanie: tuńczyk w galarecie z chrupiącymi warzywami ;obiad: pieczeń z indyka w sosie paprykowym z mizerią ;podwieczorek: sałatka owocowa z mixem orzechów ;kolacja: caponata z ryżem basmati ;alergeny: mleko, orzechy, ryby, gluten, orzechy
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel