Menu w najbliższym tygodniu - Dieta dr Dąbrowskiej - Wyjście z postu I

2021-04-16 (piątek) ;I śniadanie: Pasta z czerwonej fasoli, mix sałat, cherry, papryka, kalarepa (-) ;II śniadanie: Krem jarzynowy z soczewicą (-) ;obiad: Burger z selera, pietruszki, marchewki jabłka na szpinaku z marchewką, postne brokuły czosnkowe i duszone julienne z marchewki z skórką pomarańczową (Seler) ;podwieczorek: Postna szarlotka (-) ;kolacja: Kotlety z marchwii i białej fasoli na sosie indyjskim, surówka z marchewki z sezamem, surówka z białej kapusty i marchewki z kolendrą i limonką (Orzechy, sezam); 2021-04-17 (sobota) ;I śniadanie: Pasta brokułowo-kalafiorowa z curry, pomidorki, papryka , rzodkiewka, mix sałat, ćwiartka cytryny (-) ;II śniadanie: Krem cukiniowo-porowy (-) ;obiad: Kofta sojowa z marchewką na złocistych pieczarkach, pieczone ziemniaki ziołowe, pieczona papryka (Soja) ;podwieczorek: Krem z zielonych warzyw z wiórkami marchewki (-) ;kolacja: Warzywa w sosie pomidorowo-czosnkowym z natka, fasolka w sezamie (Seler); 2021-04-18 (niedziela) ;I śniadanie: Pasta karotka-chilli, słupki z kalarepy, selera, marchewki, krążki grillowanej cukinii (Seler) ;II śniadanie: Krem pomidorowy z ""pesto"" ze szpinaku (-) ;obiad: Bigos z dynią, cieciorka, surówka z kiszonych buraków, papryki, natki, ogórek kiszony z cebulką i jabłkiem (-) ;podwieczorek: Gruszkowo-jabłkowy sok sirtuinowy z matchą i jagodami goji (Seler) ;kolacja: Orientalne tofu w pięciu smakach, fasolka w sezamie, pieczona papryka (Soja, sezam); 2021-04-19 (poniedziałek) ;I śniadanie: Pasta z pieczonej dyni i marchewki z nutką chilli, plastry grillowanej kalarepki, pomidorki, papryka, ogórek, seler naciowy (Seler) ;II śniadanie: Smoothie ananas, truskawka, mięta (-) ;obiad: Burger sojowy z pomidorowym concasse z szczypiorkiem na puree brokułowym, pieczona cukinia, surówka z kiszonej czerwonej kapusty, marchewki i natki (Soja) ;podwieczorek: Krem z kalafiora z wiórkami marchewki (-) ;kolacja: Postna potrawka z papryki, cukinii, cebuli, kapusty, pomidorów, brokuła i kalafiora z ziołami w czosnkowym sosie pomidorowym, soczewica (-); 2021-04-20 (wtorek) ;I śniadanie: Frytki z marchewki, selera i pietruszki, sos pomidorowy z bazylią, mix sałat, cherry, ogórek, rzodkiewka, szpinak, kiełki rzodkiewki (Seler) ;II śniadanie: Sok sitruinowy z mango i marchwią z matchą (Seler) ;obiad: Orientalne tofu z warzywami i sezamem, bataty, pieczona papryka (Soja, sezam) ;podwieczorek: Smoothie mango, pomarańcza, brzoskwinia (-) ;kolacja: Róże kalafiora i brokuła ze szpinakiem, selerem naciowym, cebulą, imbirem i papryczkami chilli w sosie pomidorowym, cieciorka (Seler); 2021-04-21 (środa) ;I śniadanie: Pasta z bakłażana i suszonych pomidorów, mix sałat, pomidorki, papryka, rzodkiewka (-) ;II śniadanie: Zupa tikka masala z tofu, papryką, różami kalafiora, cebulką i mlekiem kokosowym (Soja) ;obiad: Pulpety sojowe z cieciorką na duszonej kapuście z pomidorami, ziemniaki pieczone z cebulą i pieczarkami, surówka z świeżej kapusty z szpinakiem, cytryną, ogórkiem i cherry (Soja) ;podwieczorek: Pomarańczowy sok sirtuinowy z truskawkami (Seler) ;kolacja: Burgery z tofu z suszonymi pomidorami na musie szpinakowym, pieczone warzywa z sezamem, kiszony pomidor (Soja, sezam); 2021-04-22 (czwartek) ;I śniadanie: Pasta pietruszka-seler-marchewka, mix sałat, ćwiartki pomidora, rzodkiewka, ogórek, suszone pomidory (Seler) ;II śniadanie: Krem pomidorowo-cukiniowy (-) ;obiad: Burger z czerwonej fasoli na musie kalafiorowo-ziołowym, pieczone brokuły, tarta marchewka z koperkiem i jagodami goi (Soja) ;podwieczorek: Smoothie burak, ananas, jabłko, marchew, cytryna (-) ;kolacja: Gulasz z warzywami i soczewicą w sosie żółtym curry, fasolka w sezamie (Sezam); 2021-04-23 (piątek) ;I śniadanie: Pasta brokułowa ala guacamole, mix sałat, słupki marchewki, cherry, papryka, kalarepa (-) ;II śniadanie: Zielone smoothie - szpinak, ogórek, kiwi, jabłko, limonka (-) ;obiad: Kotlety warzywne na puree z kalafiora i buraka, kapusta duszona z koperkiem, kiszony pomidor (-) ;podwieczorek: Jabłkowo-truskawkowy sok sirtuinowy z zieloną herbatą i miętą (Seler) ;kolacja: Kofta sojowa z szpinakiem i suszonymi pomidorami na duszonym szpinaku, domowa surówka z kiszonej kapusty, kostki pieczonej kalarepy, papryki i bakłażana (Soja);
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel