Alergeny

Nasze potrawy przygotowujemy jedynie z naturalnych składników od zaufanych dostawców. Mogą w nich występować produkty zawierające następujące alergeny:

 

- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne


- Skorupiaki i produkty pochodne


- Jaja i produkty pochodne


- Ryby i produkty pochodne


- Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne


- Soja i produkty pochodne


- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)


- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy,      orzechy makadamia i produkty pochodne


- Seler i produkty pochodne


- Gorczyca i produkty pochodne


- Nasiona sezamu i produkty pochodne


- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2


- Łubin i produkty pochodne


- Mięczaki i produkty pochodne

 

Dokładne oznaczenie alergenów w poszczególnych daniach znajduje się w zakładce menu.

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel