2019-11-12

Jak zorganizować wigilię firmową?

Większość firm organizuje Wigilię dla swoich pracowników. To świetny sposób na dodatkową integrację, podsumowanie roku i przyjemne spędzenie czasu z kolegami z pracy. Organizując wigilię firmową warto się zastanowić nad miejscem, w którym ma się odbyć, a także nad potrawami. Ostatnimi czasy catering świąteczny szturmem zaczyna zdobywać zarówno Święta domowe, jak i spotkania wigilijne dla firm. Coraz więcej dużych i mniejszych przedsiębiorstw czy agencji posiada swoje własne obszerne pomieszczenia, sale, w których z powodzeniem może odbyć się tradycyjne świąteczne spotkanie pracowników - warto je wykorzystać!

Świąteczny catering dla firm - to jest myśl

Catering na Wigilię można podzielić na ten typowo domowy – pełen tradycyjnych potraw, dostosowany do wymagań gospodyń domowych, które go zamawiają oraz świąteczny catering dla firm – rozwiązanie, które łączy tradycję z nowoczesnością. W jego ofercie można znaleźć zarówno dania tradycyjne, jak i bardziej ekstrawaganckie, ale bazujące na świątecznej klasyce. Catering świąteczny dla firm można oczywiście dostosowywać indywidualnie do konkretnych wymagań.

Zamówienie cateringu na Wigilię firmową oszczędza pieniądze, które trzeba by przeznaczyć dodatkowo na podnajem sali na imprezę pracowniczą. Dlatego może być to ogromną korzyścią szczególnie z perspektywy zarządu firmy. Trzeba jednak pamiętać o tym, że catering zajmuje się przygotowaniem i dostarczeniem posiłków, jednak obsługa takiej imprezy nadal pozostaje do zorganizowania. Z doświadczenia jednak wiadomo, że nie jest to problem tym bardziej, gdy organizuje się imprezę, podczas której przy stole spędza się mało czasu, a posiłki są głównie podawane w formie bufetu, z którego każdy może skorzystać w dowolnym momencie i ilości.

Jakie posiłki w świątecznym cateringu dla firm?

Jak wspomniano, catering wigilijny może łączyć klasykę, jaką znamy z kuchni naszych babć, z nowoczesnymi rozwiązaniami. Może to być karp, ale przyprawiony nieoczywistymi ziołami, domowy sernik podany w ciekawy sposób czy też pierogi z kapustą i grzybami przygotowane w zupełnie innym niż znamy kształcie. Co więcej, zwykle catering oferuje kilka zestawów do wyboru, które dodatkowo można jeszcze nieco modyfikować, a więc nawet decydując się na świąteczny catering dla firm zamawiający nie jest zobowiązany samodzielnie przedstawiać cateringowi swojego pomysłu, lecz zainspirować się już istniejącą ofertą. Coraz więcej idących za trendami firm decyduje się właśnie na taki krok, by Wigilię firmową przygotować właśnie u "siebie".

Kiedy zamawiać catering wigilijny?

Najlepszy okres na zamawianie cateringu to termin od połowy listopada do pierwszego tygodnia grudnia. W tym czasie spokojnie można znaleźć firmę, która odpowiednio zajmie się przygotowaniem potraw.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel