2020-03-28

Sernik brownie

Masa brownie:

  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 jajka
  • 40g oleju kokosowego
  • 40g płatków lub mąki owsianej
  • łyżeczka sody
  • 2 czubate łyżki kakao
  • 60-80g erytrytolu

Masa serowa:

  • 250g sera półtłustego, może być w kostce, będzie bardziej miękki
  • 2 jajka
  • łyżka budyniu
  • 30g masła
  • 20-30g słodzika

Wykonanie:

Fasolę odsączam, miksuje z żółtkami, słodzikiem, sodą i kakao. Dodaje olej kokosowy lub inny tłuszcz i zmielone płatki owsiane i blenduje. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaje i mieszam łyżką. Wylewam na spód blaszki. Ser blenduje z żółtkami, słodzikiem, budyniem i masłem, dodaje ubite białka. Wylewam na masę brownie. Ja zostawiłam odrobinę ciemnej masy i zrobiłam kleksy na górze. Piekę 45-50 minut w temp 180 stopni. Czekam aż ostygnie i kroję.

Wartość odżywcza całości:

1727 kcal/ 98 g białka/ 107 g tłuszczu/ 98 g węglowodanów

Wartość odżywcza porcji:

215 kcal/ 12 g białka/ 13 g tłuszczu/ 12 g węglowodanów/

Katarzyna Wójcik
Dietetyk Fitness Catering

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel